PC:
Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac:
Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

BEHOV AKKURAT NÅ

VI TRENGER FLERE AKTIVITETSVENNER !

-Bli venn med en med demens

Beiarn kommune kan tilby kurs for deg som kan tenke deg å  bli Aktivitetsvenn. Du trenger ikke binde deg opp til å være Aktivitetsvenn på forhånd - kurset gir informasjon og grunnlag for å ta en avgjørelse i etterkant.

 -Bli med å gi en med demens flere gode dager, oppfordrer Beiarn Demensforening.

Gjennom tilbudet Aktivitetsvenn får mennesker med demens flere aktiviteter og gode opplevelser i hverdagen.

Gjør noe du liker

-Det er ikke vanskelig eller veldig krevende å være aktivitetsvenn, det er bare hyggelig. Du trenger ingen spesielle kunnskaper eller egenskaper. Du trenger egentlig bare å være deg selv. Det du liker å gjøre er et godt utgangspunkt, forteller Gudbjørg H. Navjord og understreker at mennesker med demens er ganske like de som ikke har sykdommen. – De liker å gjøre noe hyggelig, og følelsen av å gjøre noe hyggelig varer lenge. Vi finner noen som passer for deg, lover Navjord.

Kurset gir kunnskap

Aktivitetsvenn er utviklet av Nasjonalforeningen for folkehelsen og tilbys i over 170 kommuner i hele landet. Mennesker med demens kan ha stor glede av å gjøre aktiviteter de trives med, selv om de er syke.

Kurset vil lære deltakerne om de ulike demenssykdommene og hvordan de best kan være en støtte for mennesker med demens.

Aktivitetsvenn er for alle

-Aktivitetsvenn er for alle. I dag finnes det aktivitetsvenner fra 14 til langt over 90 år. Og aktivitetsvennene melder at de opplever det veldig meningsfylt, forteller nasjonal koordinator Eline Sannes Riiser. Aktivitetsvennene blir også godt fulgt opp av koordinater i de kommunene der de er, fortsetter hun.

Kurset er på 6 timer og etter kurset vil deltakerne bli koblet opp med mennesker som har samme interesse, slik at Aktivitetsvennen og den syke kan gjøre aktiviteter sammen som begge trives med. Det kan for eksempel være å fiske, se film, lage mat eller trene.

Kunne du tenkt deg å bli aktivitetsvenn så ta kontakt med Gudbjørg H. Navjord, mob: 41408559 eller e-post: beiarnns@online.no.

 

VI TRENGER NOEN SOM KAN VÆRE MED Å GI OPPLÆRING I BRUK AV DATAMASKIN TIL SENIORER!

Gjennom en seniornettklubb ønkser vi å formidle økt datakunnskap til eldre gjennom ulike kurs, deling av erfaringer - egen kunnskap osv.
Frivilligsentralen har fått tilskudd fra Sparebank1 til å kjøpe inn 2 nye stasjonære pc-er til bruk til formålet.

HAR DU NOE DATAKUNNSKAP DU KAN DELE MED ANDRE OG TID OG LYST,
SÅ TA KONTAKT MED BEIARN FRIVILLIGSENTRAL PÅ TLF. 75568899.

BEIARRADIOEN

Beiarradioen har behov for frivillige til bingosendingene sin hver tirsdag.

Interesserte kan henvende seg til Rigmor Antonsen, tlf. 47263710