Villmarksdagan 2019

Årets Villmarksdaga ble preget av sol og godt oppmøte. Lørdagen ble det solgt ca. 3300 billetter og søndagen var det ca.300 solgte billetter. Det ble ny rekord for lørdagen!

Aldersgruppe: For alle

87 utstillere sørget for mye spennende å se på og handle.  

T-skjortene var i år svarte og sponset av PolarKraft og Rognan Auto - tusen takk til de.

Villmarksdagan ble åpnet av kommunalleder for oppvekst og kultur, Kari Marie Stenmark. Programmet videre ble ledet av Tarjei Skare som også sang og spilte i lag med bassisten Tom Børre Olaussen. Fra scenen fikk vi flott trekkspillmusikk og sang av Bodø Trekkspillklubb, låter av til Igor Kill og en smakebit av lørdagskveldens fæst med Disband.  Hallstein Sandvin styrte lyden på en utmerket måte begge dagene!

Trygve Flatebø stilte også i år opp i lag med Hanzo og Dag Rønnebu og det ble smidd og banket fra 2 feltsmier.  De  samlet mange interesserte rundt smi-aktivitetene i år også.   Inger Larsen lærte bort neverfletting bak garasjen.

Jan Inge Rødahl & co hadde også i år spent opp en over 100 meter lang taubane oppe i akebakken som fikk det til å kile godt i magen til alle de som torte å prøve den.

Beiarn Jeger- og Fiskerforening stilte også i år opp med løpende elgbane.  Ellers var det aktiviteter som laging av steinbilder, røyking av laks, lafting, baking i steinovn, hesteridning, økse- og lassokasting og pil og bue.

John Åge Hansen fra Bodø stilte opp og bedømte gevir.

Halvor Sveen hadde et foredrag og viste bilder og film fra sine opplevelser med bjørn og andre rovdyr for ca. 50 stk på lørdag.  

Verdens beste møsbrømlefse som ble kåret under Jazzcampen for en del år siden, ble solgt under Villmarksdagan sammen med rømmegrøt, vårruller, pannkaker, sellkaker, reinskav og annen grillmat.  Bondens Marked kunne også by på mye god lokal mat.   Pga en tørr og varm ettersommer fant ikke Trond Steen noe sopp og stilte derfor ikke opp med sin sopputstilling i år.

Rundt gullgraverkassa var det mange spente fjes å se; Frank Haugen med medarbeidere hadde ansvar for den.

Statskog kunne tilby fiskeskole for ungene, noe som forårsaket lange køer og ivrige deltakere, som igjen lover godt for rekrutteringa til fiske framover!

Elin Johannessen laget direktevideo på facebook fra det meste som foregikk på lørdag!

Hjelpekorpset hadde som vanlig ansvar for parkeringa og taklet den store pågangen av biler midt på lørdagen veldig bra.

Egil Moen hadde forberedt og klar til å fyre på tjæremila, da vi fikk en sterk anmodning fra kommunen om å la være pga skogbrannfaren etter den tørre sommeren.

Turen til Kvassåghytta i Tverrådalen på søndag ble ledet av Gunnar Storhaug.  7 stk; den yngste bare 4 år, fikk en fin tur - de slapp unna regnet og alle var fornøyd med turen!

Pga mye vind i høyden ble det ikke paraglider-turer fra Tellingen, men noen prøvde seg fra Rishågen.

Oppryddinga etter helga gikk som en lek - folk stilte opp med traktorer og hengere og alt ble rigget ned på rekordtid - fantastisk lagarbeid.

EN STOR TAKK TIL ALLE FRIVILLIGE SOM STILTE OPP OG GJORDE DISSE TRIVELIGE DAGENE MULIGE; TAKK OGSÅ TIL UTSTILLERNE OG ALLE BESØKENDE !

Sosiale media

2021 © Beiarn frivilligsentral